Видове препарати и анаболните стероиди

Препарати, които се използват паралелно с Анаболните Стероиди

Видове препарати и анаболните стероиди

В тази статия, екипът ни ще обърне внимание на най-важните допълнителни препарати, които може и е желателно да присъстват в повечето схеми с Анаболни Стероиди. Вложени в цикъл с Анаболни Стероиди, тези препарати значително ще повишат ефективността и постигнатите резултати, както и ще редуцират риска от появата на странични ефекти.

Кленбутерол

Кленбутерол е препарат, който увеличава термогенезата в организма, който се използва с цел ускоряване на процесите по изгаряне на подкожните мазнини. Проучвания сочат, че Кленбутерол притежава анаболен ефект, но този ефект е демонстриран само при някой животински видове.

Съществуват няколко основни метода за оптимален прием на Кленбутерол:

  1. Две седмици прием/две седмици почивка – при този метод, употребата на Кленбутерол започва при доза от 20-40 мкг./ден, като постепенно се увеличава с 20-40 мкг./ден през няколко дни. Най-високата допустимa доза от 120-140 мкг./ден се достига през последните няколко дни от втората седмица. След приключване на тези две седмици, употребата на Кленбутерол се преустановява за същия период, с цел тялото да не привиква към него.
  2. Продължителна употреба – този метод е по-рядко използван от първия и е по-скоро привичен за елитните културисти. При този тип употреба, стартовата доза на Кленбутерол ще бъде от 20-40 мкг./ден, като тя се поддържа за период от 2-3 седмици, като периодично се увеличава с 20-40 мкг./ден на всеки 2-3 седмици, до приключване на цикъла.

 

Бележки при употребата на Кленбутерол:

 

  1. Стартовата доза при мъжете е 40 мкг./ден, а при жените 20 мкг./ден.
  2. Дозата при мъжете не трябва да надвишава 140 мкг./ден и не трябва да превишава 3 седмици при тази доза. При жените, дозата не трябва да надвишава 120 мкг./ден за същия период от време.
  3. Общата продължителност на прием на Кленбутерол не трябва да надвишава 16 седмици.
  4. Хидратацията е ключова по време на цикъл с Кленбутерол. Приемайте минимум 2.5 – 3л. Вода дневно. Приемът на Таурин също би се оказал много полезен по време на цикъл с Кленбутерол, тъй като той изчерпва нивата на Таурин в организма, което може да доведе до появата на мускулни крампи.

 

Цитомел Т3:

Цитомел Т3 представлява синтетичен тироиден хормон, който играе ключова роля в метаболитните процеси. И в частност в процесите по изгаряне на подкожните мазнини. Цитомел Т3 е сред най-силните средства за изгаряне на мазнините, но употребата му трябва да бъде внимателна и контролирана, за да се избегнат странични ефекти.

 

Стандартно, Цитомел Т3 се употребява в непрекъснат период, до постигане на желаната цел. Тъй като за разлика от Кленбутерол, употребата му не става по-малко ефективна с времето. Поради факта, че е тироиден хормон и приемът му подтиска собственото пройзводство в организма, употребата му е желателно да бъде за кратки периоди в умерени дози.

Цитомел Т3 е най-добре да се приема, когато процесите по изгарянето на подкожните мазнини се забавят.

Препоръчителната стартова доза Цитомел Т3 при мъжете е 25-50 мкг./ден. Ако Цитомел се използва за кратък период 4-8 седмици, дозата може да бъде увеличавана периодично до достигане на желаните резултати. Ако Цитомел Т3 се използва за по-продължителен период от време 9-16 седмици, дозата може да се увеличава с 12.5 мкг./ден на всеки 2-3 седмици.

 

Бележки при употребата на Цитомел Т3:

 

  1. Дозата на Цитомел Т3 не трябва да превишава 150 мкг./ден, като повечето спортисти не превишават 100 мкг./ден.
  2. Цитомел Т3 не трябва да се употребява без паралелната употреба на Анаболни Стероиди, тъй като това ще доведе до загуба и на мускулна маса.
  3. Употребата на Цитомел Т3 води до чувство на умора, поради факта, че изчерпва нивата на АТФ.
  4. При някой хора, употребата на Цитомел Т3 води до повишаване на телесната темперетура и повишена нужда от хидратация.
  5. Макар и рядко, при някой хора може да се наблюдава понижено либидо по време на прием на Цитомел Т3.

Анти-Естрогени

Ароматазните инхибитори са първият избор, като средство за контрол на нивата на естрогена по време на цикъл. Селективните модулатори на естрогеновите рецептори, като Нолвадекс и Кломид е по-добре да бъде запазени за След- Цикловата Терапия.

Най-често използвания и препоръчван от екипа ни ароматазен инхибитор е Аримидекс.

Растежен Хормон / Соматропин

Растежен Хормон / Соматропин може да бъде включен като част от всеки цикъл с Анаболни Стероиди.

Ползите от употребата на Растежен Хормон / Соматропин са :

Маса и размери: Самостоятелната употреба на Растежен Хормон / Соматропин не би довела до драстично увеличаване на мускулната маса и размерите. Но в комбинация с Анаболни Стероиди, резултатите биха били впечатляващи, поради способността на Растежен Хормон / Соматропин да увеличава броя на мускулните клетки.

Изгаряне на мазнините: Растежен Хормон / Соматропин е сред най-добрите препарати, които можете да добавите към схемата Ви за релеф. Дори употребяван за кратки периоди 12-16 седмици, Растежен Хормон / Соматропин значително ще ускори изгарянето на мазнините. Той ще придаде на физиката уникален вид.

Дългосрочна употреба / Анти-Ейджинг: Употребата на Растежен Хормон / Соматропин в умерени дози за дълъг период от време, може да се окаже скъпа инвестиция. Но ако търсите средство, което да подобри цялостното Ви здраве и визия, то едва ли има по-добър избор от Растежен Хормон / Соматропин.

Бележки при употребата на Растежен Хормон / Соматропин :

  1. Дългосрочната употреба на Растежен Хормон / Соматропин, обикновенно е в дози от 2 единици на ден, до максимум 4 единици на ден при мъжете. Жените трябва да се придържат към дози от 1-2 единици.
  2. Използван с цел изгаряне на подкожните мазнини, Растежен Хормон / Соматропин обикновенно се използва в дози от 2 единици на ден и при двата пола, за минимум 12 седмици.
  3. С цел покачване на чиста мускулна маса, Растежен Хормон / Соматропин стандартно се започва в дози от 10 единици на ден и обикновенно се увеличава в зависимост от нуждите и целите. Минимален период за прием, отново е 12 седмици.

 

5-Алфа Редуктазни Инхибитори

 

5-Алфа Редуктазните Инхибитори най-често се използват от културистите с цел превенция от преждевременно оплешивяване. Най-популярните препарати от този клас са Финастерид и Дутастерид. Те се продават под търговските имена Проскар и Пропеция. Екипът ни не препоръчва в никакъв случай употребата на този тип препарати с цел превенция на косопада. Това е поради вероятността да предизвикат редица андрогенни дисбаланси и редица здравословни проблеми за спортиста. Ако сте генетично предразположени към оплешивяване е важно предварително да обмислите дали изобщо да започвате приемът на Анаболни Стероиди. Добрите новини са, че ако нямате генетична предразположеност към косопад, нито един Анаболен Стероид няма да го предизвика.

 

Селективни инхибитори на фосфодиестераза тип 5

 

Селективните инхибитори на фосфодиестераза тип 5 понякога са нужни на културистите за справяне с предизвиканата от употребата на Анаболни Стероиди, еректилна дисфункция. Този проблем най-често засяга хардкор културистите, които от години употребяват Анаболни Стероиди и през повечето време от годината са в цикъл. Най-популярните препарати от този клас са Виагра и Циалис, като Циалис е предпочитания вариант.

Вашият коментар