Можем да доставим този продукт, както до всяка точка на България, така и до всички други държави в Европа. За точна цена, срок за доставка и други условия, прочетете информация или изпратете запитване към нас ТУК!

Вземи срещу 1800 промо точки
Купи и спечели 30 промо точки!
Better Price
Ако сте намерили този продукт на по-ниска цена в конкурентен сайт, поискайте по-добра оферта от нас сега!

Сайт: (задължително)

Вашето име: (задължително)

Вашият Email: (задължително)

Телефон: (задължително)

Намерили сте този продукт на по-добра цена?

Изпратете ни доказателство за офертата, която сте открили и поискайте по-добра цена от нас. След проверка и оценка на цената и сайта ние Ви гарантираме, че ще получите избрания продукт на цена същата или по-ниска от посочената от Вас.

Важно!

*Избраният продукт трябва да е наличен в другия сайт, а не просто листнат в стар и неработещ сайт.

*Сайтът трябва да е български, актуален и работещ.

*Към посочената цена трябва да пише дали се включва и цената за доставка на продукта и да проверим дали в случая нашата доставка не е по-ниска (или безплатна) и дали не изравнява стойностите.

*Посоченият продукт не трябва да е с изтичащ или изтекъл срок на годност.

*Zobim.NET запазва правото си да откаже Price Match, без обяснение, в случаи когато се усъмни по какъвто и да било начин в автентичността на посочената от Вас оферта.

×

Ако имате затруднения с пускането на поръчка в Zobim.NET - вижте тук нашето видео с инструкции как бързо и лесно можете да поръчате от нас!

Държава на произход:
Промо

Tramadol-X200 (Tramadol Hydrochloryde) – 10 табл. х 200 мг.

40.00лв. 29.90лв.

Трамадолът е лекарство, което се използва за лечение на умерена до силна болка. Той се продава под много марки на пазара – Трамал, Трамол, Трамадол 200 и т.н. Основния му похват и това, което го кара да работи безотказно е че променя начина, по който централната нервна система реагира на болката.

Категория: Производител:
ПОРЪЧАЙ ТОЗИ ПРОДУКТ ВЕДНАГА,
САМО С 1 КЛИК
Не е нужна регистрация. Въведете само Вашия телефонен номер и ние ще се свържем с Вас за да уточним детайлите относно доставката.
*тази опция важи само за територията на България, за всички останали държави трябва да направите стандартна поръчка или да се свържете с нас чрез формата ни за запитвания

Описание на продукта:

Какво е Трамадол?

Трамадолът е лекарство, което се използва за лечение на умерена до силна болка. Той се продава под много марки на пазара – Трамал, Трамол, Трамадол 200 и т.н. Основния му похват и това, което го кара да работи безотказно е че променя начина, по който централната нервна система реагира на болката.

Трамадол е ефективен на два фронта: около 20% от болкоуспокояващите му ефекти идват от опиати и 80% от съставките, които потискат повторното поглъщане на серотонин и норепинефрин. Това са два химикала в мозъка, свързани с настроението и отзивчивостта към болката, каза д-р Люис Нелсън , професор по спешна медицина в медицинския център Langone в Нюйоркския университет.

Тъй като трамадолът има по-малко съдържание на опиоид в сравнение с други пристрастяващи болкоуспокояващи, като оксикодон, хидрокодон и морфин, “много лекари неправилно гледат на това като на по-безопасен препарат”, каза Нелсън пред Live Science. Трамадол също носи рискове при неправилна употреба: Хората все още могат да злоупотребяват и предозиране на трамадол поради неговия опиоиден компонент. Неговото взаимодействие със серотонина може да повлияе и на хора, приемащи други лекарства, подобни на серотонин, като антидепресанти, каза той.

Обаче трамадоловите опиоидни и серотонинергични ефекти са важни, защото позволяват на трамадола да третира както болката, така и психологичните компоненти на болката, каза той.

Изследователите първо синтезираха трамадол през 70-те години и администрацията по храните и лекарствата го одобри за лечение на остра и хронична болка през 1995 г. Администрацията за борба с наркотиците го определи като лекарство от списък IV през 2014 г., за да покаже, че трамадолът има потенциал за злоупотреба.

Дозиране на Трамадол

Трамадол се предлага в няколко форми: таблетка, капсула с удължено освобождаване и таблетка с удължено освобождаване, перорално разпадаща се таблетка и суспензия. Таблетките с удължено освобождаване и капсулите се предписват на пациенти, нуждаещи се от обезболяващи болки в денонощието.

Безопасната дозировка на трамадол варира в зависимост от пациента и неговите нужди. При хронична болка лекарите често предписват ниска доза в началото, обикновено след операцията. Лекарите също така предписват трамадол за лечение на артрит, фибромиалгия и други хронични болезнени състояния. Според Националните здравни институти (НИХ), обичайната таблетка и дезинтегрираща таблетка обикновено се приемат със или без храна на всеки четири до шест часа, когато е необходимо. Таблетката с удължено освобождаване и капсулата с удължено освобождаване трябва да се приемат веднъж дневно.

Пациентите не трябва да приемат по-голяма доза или да я приемат по-често или за по-дълъг период, отколкото е предписано. НИХ съветва, че ако пропуснете доза, приемете я веднага щом си спомните, освен ако не е много близко до времето за следващата доза. След това пропуснете пропуснатата доза и продължете редовния график. Дозата може да бъде увеличена от лекаря, но не трябва да се увеличава от пациента.

Също така е важно да не спрете внезапно приемането на трамадол, според НИХ. Това може да доведе до симптоми на отнемане, като нервност, паника, потене, затруднено заспиване, хрема, студени тръпки, гадене, диария и халюцинации. Вашият лекар вероятно ще намали дозата постепенно.

Децата под 12 години не трябва да приемат трамадол, съгласно правилата от 2017 г. от Администрацията по храните и лекарствата (FDA). “Нашето решение днес беше направено въз основа на най-новите доказателства и с тази цел: запазване на децата ни в безопасност”, заяви д-р Дъглас Трокмортън, заместник-център за регулаторни програми в Центъра за оценка и изследване на наркотиците на FDA.

Трамадол за кучета и котки

За кучета и котки Трамадол се използва често като средство за облекчаване на болката при пост-оперативна болка или при хронични заболявания като рак или артрит, каза д-р Грег Нелсън, ветеринарен лекар от Central Veterinary Associates, в Valley Stream, Ню Йорк.

“Обикновено това не е едно от първите неща, по които стигаме, но го използваме, когато има малко по-напреднала болка след операцията”, каза Нелсън.

Използва се и като средство за потискане на кашлицата в домашни любимци. Това е най-често се използва при кучета, въпреки че може да се използва и за котки. (Хапчетата идват в 50-милиграм капсули, а котките обикновено приемат 10 mg таблетки, каза Нелсън.) Въпреки това, собствениците на домашни любимци могат да поискат от фармацевтите да направят специални дози от котката, каза той.)

Трамадол се използва като алтернатива или в допълнение към нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС) или във връзка с тях, каза Нелсън. Тъй като трамадол действа по различен начин от НСПВС, те могат да се използват като алтернатива за домашни любимци, които не могат да приемат НСПВС. Таблетките могат да се дават на домашни любимци със или без храна, но трябва да се спазват инструкциите за дозиране от ветеринарния лекар. Точно както при хората, ако лекарството е било използвано в дългосрочен план, не спирайте внезапно да го давате за риск от симптоми на отнемане. Работете с ветеринаря си, за да отбиете правилно вашето кученце от трамадол.

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете първия отзив за „Tramadol-X200 (Tramadol Hydrochloryde) – 10 табл. х 200 мг.“