Можем да доставим този продукт, както до всяка точка на България, така и до всички други държави в Европа. За точна цена, срок за доставка и други условия, прочетете информация или изпратете запитване към нас ТУК!

Вземи срещу 10200 промо точки
Купи и спечели 170 промо точки!
До 16.02.2019 г. този продукт е поръчан и закупен от 133 доволни клиента и отзивите за него са само положителни
Better Price
Ако сте намерили този продукт на по-ниска цена в конкурентен сайт, поискайте по-добра оферта от нас сега!

Сайт: (задължително)

Вашето име: (задължително)

Вашият Email: (задължително)

Телефон: (задължително)

Намерили сте този продукт на по-добра цена?

Изпратете ни доказателство за офертата, която сте открили и поискайте по-добра цена от нас. След проверка и оценка на цената и сайта ние Ви гарантираме, че ще получите избрания продукт на цена същата или по-ниска от посочената от Вас.

Важно!

*Избраният продукт трябва да е наличен в другия сайт, а не просто листнат в стар и неработещ сайт.

*Сайтът трябва да е български, актуален и работещ.

*Към посочената цена трябва да пише дали се включва и цената за доставка на продукта и да проверим дали в случая нашата доставка не е по-ниска (или безплатна) и дали не изравнява стойностите.

*Посоченият продукт не трябва да е с изтичащ или изтекъл срок на годност.

*Zobim.NET запазва правото си да откаже Price Match, без обяснение, в случаи когато се усъмни по какъвто и да било начин в автентичността на посочената от Вас оферта.

×

Ако имате затруднения с пускането на поръчка в Zobim.NET - вижте тук нашето видео с инструкции как бързо и лесно можете да поръчате от нас!

Държава на произход:
Промо

Ritalin (Methylphenidate HCL) – 15 табл. х 10 мг.

5.00 от 5 базирана на 1 клиентско ревю
(1 клиентско ревю)

300.00лв. 169.90лв.

Ritalin е търговското наименование на субстанцията метилфенидат хидрохлорид (methylphenidate hydrochloride). Ritalin е от класа лекарства, наричани стимулатори на централната нервна система, като основния похват на тези лекарства е да увеличават нивата на допамин и норепинефрин.

Категория: Производител:
ПОРЪЧАЙ ТОЗИ ПРОДУКТ ВЕДНАГА,
САМО С 1 КЛИК
Не е нужна регистрация. Въведете само Вашия телефонен номер и ние ще се свържем с Вас за да уточним детайлите относно доставката.
*тази опция важи само за територията на България, за всички останали държави трябва да направите стандартна поръчка или да се свържете с нас чрез формата ни за запитвания

Описание на продукта:

Какво е Ritalin?

Ritalin е търговското наименование на субстанцията метилфенидат хидрохлорид (methylphenidate hydrochloride). Доктори предписват употребата на Ritalin основно и най-вече за лечение на ADHD (по-долу ще научите какво означава това), както и на сънни разстройства, каквото е нарколепсията. Ritalin е от класа лекарства, наричани стимулатори на централната нервна система, като основния похват на тези лекарства е да увеличават нивата на допамин и норепинефрин – основни невреотрансмитери, които превеждат сигналите от една нервна клетка до друга и ключови такива, влиящи на настроението и концентрацията. Действието и ефектът наподобява тези на употребата на някой познати на улицата наркотични вещества, но разбира се контролирано и с лечебна цел при този продукт.

Администрацията за храни и лекарства (The Food and Drug Administration FDA) първа лицензира метилфенидат хидрохлорид през далечната 1955 г. за лечението на ADHD, но пикът на употреба на този препарат е през 90те години, когато диагнозирането и приемането на този проблем започнали да стават по-широки в целия свят. Janssen Pharmaceuticals получили разрешение от FDA да продават субстанцията метилфенидат под търговското наименование Concerta, което е вариант на Ritalin – но с удължено освобождаване.

Изследване през 2012 г. от Центъра по Заболявания и Превенция (Centers for Disease Control and Prevention CDC) регистрирало близо 6.4 милиона диагностицирани с ADHD на възраст между 4 и 17 години, почти 53% увеличение от предното десетилетие. Две трети от всички били лекувани с Риталин или Adderall (друг вид стимулант на централната нервна система).

Кой може да приема Ritalin?

Ritalin се използва най-вече за лечение на ADHD (по-долу ще научите какво означава това), но и не само – често употребата на Ritalin не е поради заболяване, а с цел стимулация на централната нервна система, подобряване на настроението, поради антидепресантните му действия, повишаване на вниманието и концентрацията. При всички положения трябва да се консултирате с лекар, относно приема и дозировката на Ritalin.

Как точно действа Ritalin – с “двоен допаминов удар” за мозъка

Студенти, учени и професионалисти във всяка област отдавна не могат да се стимулират само с кафе. Използват препарати като Риталин, Модафинил и т.н. с които постигат по-добър фокус, по-добра концентрация и много по-високи резултати. В едно от последните проучвания се доказа, че Ritalin увеличава в пъти скоростта на запомняне и концентрацията, благодарение на невротрансмитера допамин.

Но как точно действа Ritalin върху допамина?

Метилфенидат е субстанция, която противно на забранените стимулатори на допамин НЕ стимулира отделянето на допамин, ами действа чрез съвсем друг похват. Метилфенидат блокира транспортерите, които поемат и отвеждат допамина извън мозъка, след като вече веднъж е освободен от съответния неврон. Това косвено води до по-високи нива на допамин в мозъка за двойно по-дълго време отколкото стандартно той би просъществувал. Тук на този научен факт се базира и една от теориите защо Ritalin помага на болни от ADHD – смята се че те имат значително повече транспортери на допамин в мозъка си, които го отвеждат от синапсите, преди той да достигне съответния неврон и максималния си капацитет.

Какво е ADHD?

Хиперкинетично разстройство с нарушение на вниманието (Attention-Deficit Hyperactivity Disorder, съкратено ADHD) e заболяване, което, в зависимост от критериите на диагностициране, засяга приблизително 3-5% от населението на света. Проявява се през ранното детство посредством силно изразена импулсивност, хиперактивност и неспособност за самоконтрол и концентрация. ADHD се проявява два пъти по-често при момчета отколкото при момичета. ADHD се приема за хронично заболяване, при което между 10% и 60% от засегнатите деца продължават да проявяват симптомите и като възрастни. Много успяват да развият механизми на компенсиране, което им позволява да минимизират симптомите и/или техните последствия.

Това е причината ADHD да се е приемало традиционно за детско заболяване. ADHD започва да се диагностицира при възрастните едва през последните двадесет години.
ADHD има генетичен компонент. Като терапия се използват предимно комбинация от медикаментозно лечение и психологическа интервенция. Според Американската академия по педиатрия (American Academy of Pediatrics) медикаментозно лечение със стимуланти и/или поведенческа интервенция се приема за адекватна и като цяло безопасна терапия на ADHD.

В какви дози се приема Ritalin?

Стандартно дозите са 1 таблетка от 10 мг. дневно, приемана сутрин, ежедневно. Въпреки това дозирането е строго индивидуално и трябва да бъде направено от лекар, преди да започнете да приемате Ritalin.

1 ревю за Ritalin (Methylphenidate HCL) – 15 табл. х 10 мг.

  1. 5 от 5
    Оценено на 5 от 5

    :

    Мнооого силно и добро но са нужни от 3 до 4 хапчета анведнъж.

Добавете отзив